21 jan

Hur man investerar i Ethereum

Ethereum är nu ett välkänt alternativ till Bitcoin under det senaste året. Men i motsats till Bitcoin och den Litecoin-liknande valutan Litecoin, har Ethereum använts flitigt av företag eller startups för att tillhandahålla ett sätt att handla (och ännu mer).

Mitt i kryptovalutakrigen föredrar jag att tänka på Ethereum som valutans diamant. Den har både ett egenvärde och dess industriella pris. Jämför detta med Bitcoin som fungerar som guld, men som inte har något industriellt värde, men köpare köper och säljer det efter dess värde till sin person som innehar det.

På grund av Ethereums växande popularitet är många människor intresserade av den verkliga innebörden bakom det och vad som skiljer det från Bitcoin och hur du kan lägga pengar på det. Det är också viktigt att överväga de potentiella riskerna med att investera och möjligheten att utvinna den och generera din egen förmögenhet Ether (den riktiga pengaenheten i Ethereum).

Innan vi går in på detaljerna i detaljerna, är det viktigt att komma ihåg att för att studera användningen av och för att handla med Ethereum är det nödvändigt att ha en elektronisk plånbok. Vi föreslår Coinbase eftersom det är helt gratis, har en utmärkt app och ger dig en belöning på $10 när du skapar ett konto.

Marknadsför: Hodlnaut är ett spar- och kreditkonto för kryptovaluta som låter dig få upp till 12,73 procent på kryptoinsättningar. Vill du börja tjäna pengar? Ta en titt på ethereumkurs.io >>>

Vad är Ethereum

Ethereum är i huvudsak programvara som är decentraliserad. Det tillåter programmerare och utvecklare att köra programkoden för alla program. Vänta, va? Det var min övertygelse att Ethereum var en form av pengar… Det har en finansiell aspekt.

Det är sant att Bitcoin använder blockchain-tekniken för att underlätta transaktioner med pengar. Det är direkta pengar. Ethereum använder blockkedjeteknik för att möjliggöra utveckling av applikationer som körs på molnet, vara säkra från manipulation och så vidare (vissa saker är alldeles för komplicerade för att diskuteras här). Resultatet från denna process är att Ethereum använder en kryptovaluta som heter Ether som liknar Bitcoin genom att den används för att göra transaktioner. Det är värde i pengar delen av Ethereum.

På grund av dess distinkta kapacitet har Ethereum tilldragit sig all slags uppmärksamhet, från finans, via fastigheter såväl som mjukvaruutvecklare, investerare, hårdvarutillverkare och så vidare.

Ripple är besläktad med Ethereum i den meningen att dess token XRP också har förmågan att utföra riktiga transaktioner.

Vad är skillnaden mellan Ethereum och Bitcoin? Ethereum skiljer sig från Bitcoin

Som vi sa tidigare var Bitcoin designad för att vara ett utbytesinstrument. Den bygger på samma teknikkoncept, men den använder dessa för att underlätta transaktioner med monetärt värde.

Ethereum skapades på egen hand för att underlätta mjukvarubehandling genom att använda ett elektroniskt tokensystem som heter Ether. Denna eter har ökat i värde på grund av att människor har blivit mer intresserade av de tekniska framstegen. Den här Ether är det som folk vill köpa.

Det finns dock många applikationer som skapas med Ethereum och stora finansiella institutioner deltar på marknaden. Det skulle vara fascinerande att se vad som händer av detta under de kommande åren.

Ethereum fungerar som bas för transaktioner i NFTs såväl som andra samlarobjekt online. Därför, om du vill köpa NBA Top Shot eller annan NFT, behöver du ETH.

I slutändan är Ethereum mycket billigare än Bitcoin. Bitcoin är för närvarande tillgänglig för försäljning för över $40 000 för varje enhet, medan Ether handlas för cirka $4 000.

Hur man köper Ethereum (ETH)

Om du funderar på att investera i Ethereum och i synnerhet Ether så behöver du en elektronisk plånbok som är ansluten till en kryptobörs. Ethereum handlas inte på någon aktieplattform som är en viktig sådan. Det är inte möjligt att gå till en rabattmäklare online och köpa Ethereum. Du måste konvertera det till ditt konto.

Vi föreslår att du använder Coinbase som en digital plånbok eftersom den är extremt enkel att använda, och tillåter användare att investera i såväl Bitcoin som Litecoin som ger dig en belöning för att registrera dig. Om du registrerar dig med den här länken kommer du att vara berättigad till ytterligare $10 Bitcoin-bonus om du skapar nya konton.

Det är viktigt att komma ihåg att Ether (ETH) kan beskrivas som en valuta och bör betraktas som en valuta av investerare. Du bör inte köpa aktier i Ether som du skulle göra ETF:er eller aktier. Istället byter du Ether-tokens i dollar. Det finns inga utdelningar och inga betalningar. Det enda du kan hoppas på är att en dag kommer människor online på Internet att vara villiga att betala mer än det pris du betalade för dem.

Om du är osäker på om du ska använda alternativet för digital plånbok, och du vill investera genom en ETF, är det inte möjligt att få det att hända ännu. Det finns dock en Bitcoin ETF som heter GBTC som du kan investera direkt i Ethereum direkt via EToro. Det är också möjligt att köpa Ethereum genom olika plattformar som inkluderar:

  • Vidmakthålla
  • Voyager
  • Binance
  • Kraken

Hur man säljer Ethereum och tar ut pengar

När du har ETH Försäljningen av ETH är precis köpprocessen. Lägg helt enkelt en beställning för att sälja den via börsen, som Coinase och Binance. Det är viktigt att veta att du inte behöver sälja Ethereum för att få kontanter i utbyte.

På många börser kan du handla ETH och sedan få olika krypto eller USD. Du kan till exempel sälja ETH och få USDC, USDT eller till och med BTC.

Om du håller din ETH i kylförvaringsplånboken (som en Ledger) måste du överföra pengarna tillbaka till en börs för att kunna sälja. Du kan välja att använda en central börs som Coinbase eller Binance eller en decentraliserad som Sushiswap.

Hur man överför och behåller ETH

Efter att du har köpt och investerat i Ethereum (ETH) rekommenderas att ta din kryptovaluta från börsen och behålla den i din egen kryptoplånbok, som du hanterar. Det finns en mängd olika anledningar till att göra detta, såväl som några nackdelar.

Vilka är anledningarna till att behålla ETH i din personliga plånbok? Till att börja med har du inte kontroll över dina privata nycklar när du placerar din kryptovaluta med en börs som Coinbase. Dessutom finns det massor av historier om utbyten som tar bort konton (utan att meddela användare) och detta kan leda till att du blir utelåst och i en position där du inte kan komma åt din kryptovaluta.

Om du flyttar din kryptovaluta, såsom Ethereum till din personliga plånbok, har du fullständig kontroll över dina pengar.

Det finns dock ett problem Om du vill köpa (eller sälja) mer finns det ytterligare steget att överföra din ETH till en börs för att sälja den eller, om du bestämmer dig för att köpa, måste du överföra den till ditt personliga konto ( och det kan tillkomma en avgift eller gaskostnad för överföringen).

Det är upp till dig om den extra åtgärden är lönsam för risken. Vi har sammanställt en lista över de bästa kryptoplånböckerna nedan.

Slutgiltiga tankar

Investeringen i Ethereum är riskabel, men den kan vara lukrativ. I motsats till Bitcoin eller Litecoin använder företag Ethereum som ett konstruktionselement som är mer som diamanter snarare än guld. För investerare kan du vinna möjlighet.

Dessutom kan det finnas splittringar (d.v.s. den hårda gaffeln) på Ethereum som vi har sett när vi såg Bitcoin eller Bitcoin Cash. Detta kan vara ett positivt alternativ eller ett negativt alternativ. Människorna som har satsat på Bitcoin Cash är glada över splittringen eftersom de har tjänat fantastiska pengar med liten ansträngning.

Ändå är Ether fortfarande en internetvaluta, vilket innebär att du alltid måste vara försiktig.