Om Smslån.net

Smslån.net har som uppgift att informera allmänheten om låneformen smslån, dess fördelar, nackdelar och risker samt hur man på bästa sätt hittar rätt smslån och tar sunda beslut. Låneformen är mycket omdiskuterad och kritiserad för de skuldärenden hos Kronofogden som smslånen orsakat sedan de startades i början av 2000-talet.

Vi på Smslån.net anser att problematiken ligger i bristande information och kunskap hos de konsumenter som väljer att ansöka om låneformen. Med vår hjälp och ökad vetskap så hoppas vi kunna sprida lite ljus över smslån och samtidigt hjälpa till att minska antalet skuldärenden.

På webbsidan rekommenderar vi långivare, ger nyttig information och tips på hur du ska tänka och vad som är viktigt att säkerställa innan du ansöker om smslån. Kortfattat tycker vi att det är din skyldighet att inte försätta dig i överskuld och en obekväm sits rent ekonomiskt.

Smslån.net administreras privat genom vårt genuina intresse i branschen. Vi som står bakom webbsidan har valt att hålla oss anonyma av flera anledningar. Du kan däremot enkelt komma i kontakt med oss genom att skicka oss ett meddelande.


Om du inte hittar all information du söker så rekommenderar vi nedanstående källor och webbsidor.

Kronofogden – Allt om skulder och betalningsanmärkningar.

Sparcoachen – En guide om hur du blir skuldfri och bygger upp en sund ekonomi. Rekommenderas!

Upplysningscentralen (UC) – Om kreditupplysning hos Sveriges största upplysningscentral.

Svårtattfålån.se – Information för dig som har väldigt svårt att få lån p.g.a låg kreditvärdighet.

Konsumentkreditföretagen (SKEF) – Branschföreningen för långivare av smslån

Nyasmslån.com – Alla nya långivare av smslån i Sverige där du kan ta del av erbjudanden.